Școala de Vară Internațională „Constantin Brâncuși”
15626
page-template-default,page,page-id-15626,bridge-core-1.0.7,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-reiucb,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Școala de Vară Internațională „Constantin Brâncuși”

Școala de Vară Internațională „Constantin Brâncuși” este un eveniment organizat anual, începând cu anul 2016 dedicat românilor de pretutindeni din Serbia și Republica Moldova. Programul școlii de vară organizate de Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu cuprinde cursuri teoretice privind integrarea în UE, cursuri de limba română, aspecte privind recunoașterea diplomelor, dar și evenimente culturale și recreative prin care se urmărește dezvoltarea interesului pentru cultura română și, totodată, dezvoltarea mentalității multiculturale.

 

Cursurile de limba română realizate în cadrul acestui eveniment vin în sprijinul elevilor de etnie română pentru susținerea cu succes a testului de competență lingvistică la limba română pentru admiterea la facultate.

Cursanții sunt familiarizați cu principalele acte de vorbire (a formula mulțumiri, felicitări, complimente, scuze, a da un sfat, a exprima o emoție etc.) dar și cu stilul cultural de a vorbi al românilor. Cursurile de limba română sunt ținute de profesori ai Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, specialiști în lingvistică și comunicare, având o bogată experiență în predare.

 

De asemenea, cu sprijinul oferit de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, UCB Târgu-Jiu, realizează periodic vizite de promovarea a ofertei educaționale în Serbia și Republica Moldova. Parteneri ai proiectelor realizate în acest sens de UCB sunt Asociația Cadrelor Didactice de Etnie Română din Serbia (ACDERS) și Asociația Studenților Timoceni de la Târgu-Jiu.