Biroul Erasmus+Prezentarea mobilităților
15597
page-template-default,page,page-id-15597,bridge-core-1.0.7,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-reiucb,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Biroul Erasmus+
Prezentarea mobilităților

Mobilități Erasmus+ pentru studenți

Mobilități de studiu (SMS) și mobilități de practică (SMP)

 

Studenți pot petrece între 3 și 12 luni într-o mobilitate de studiu și între 2 și 12 luni într-o mobilitate de practică (plasament), pentru fiecare ciclu de studiu:

  • pe durata primului ciclului de studiu (licență);
  • pe durata ciclului doi de studiu (master);

Mobilități de studiu se bazează pe acorduri interinstituționale între universitățile participante la Programul Erasmus care dețin o Cartă Universitară Erasmus.

Mobilități de practică se pot desfășura în instituții publice sau private de pe piața muncii.

 

Mobilitățile Erasmus+ pentru personal didactic și nedidactic

Mobilități de predare (STA) și mobilități de formare (STT)

 

Activitatea de predare permite cadrelor didactice din învățământul universitar să predea la o instituție de învățământ superior parteneră din străinătate. În cazul mobilităților de predare între instituții de învățământ superior din statele membre participante la program ambele instituții trebuie să dețină o Cartă Erasmus și să aibă încheiat un acord inter-instituțional.

Activitățile personalului care realizează o mobilitate de predare trebuie să fie integrate în curriculum-ul instituției de primire.

Activitatea de formare sprijină dezvoltarea profesională a personalul didactic și nedidactic din instituțiile de învățământ superior, sub forma unor evenimente de formare în străinătate și a unor perioade de observare directă la locul de muncă. Mobilitatea de predare se poate desfășura într-o instituție de învățământ superior parteneră sau o altă organizație relevantă din străinătate.