Mobilitate Erasmus în Estonia
15774
post-template-default,single,single-post,postid-15774,single-format-standard,bridge-core-1.0.7,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-reiucb,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Mobilitate Erasmus în Estonia

Mobilitate Erasmus în Estonia

Tere, tere! ( în estonă înseamnă salut),  noi suntem Gabriela și Dumitru, studenții de la RISE, plini de ambiție, curaj, care iubesc călătoriile, provocările și oamenii noi. De când am început acest frumos capitol ERASMUS, suntem “dependenți” de aceste experiențe. Am beneficiat de studii în Republica Cehă, am participat la traineeship-uri în Bulgaria, Grecia, dar de această dată ne-am gândit la ceva mai nou și mai util pentru noi.  Și dacă tot suntem într-un secol al “oportunităților”, am decis să mergem la Ambasada Republicii Moldova în Tallinn.

Șiiiiiiiiiii…………

Așa a început totul, printr-un zbor spre Nord, luând direcția Țărilor Baltice, aterizând pe pământurile Estoniei, în capitala sa, Tallinn. Totul părea atât de vag la început, deoarece nici nu realizam unde plecăm, pe cine vom  întâlni și cum va fi in general în acea țară. Noi nu mai fusesem într-o țară de la Nord, astfel Estonia fiind ceva absolut nou pentru noi. Ajunși acolo, deja eram entuziasmați și foarte curioși, am descoperit frumusețea, arhitectura, parcurile verzi și foarte curate. Desigur că, Estonia s-a dovedit a fi o tara atât de minunata, de fapt a fost peste  măsura așteptărilor noastre, o țară cu un trecut istoric aparte, cu un popor unic, o țară în care am văzut cu adevărat tehnologia și aici ne referim la faptul ca acolo totul e digitalizat, ei au cel mai bine dezvoltat sistem național de cărți de identitate din lume, chiar si pentru a face o vizita  la medic ei se înscriu și primesc rețetele online, de aceea Estonia mai e numita si e- Estonia. Am rămas plăcut surprinși să vedem roboți pe stradă, ceea ce redă cât de modernizată e această țară.

La Ambasadă am fost primiți cu o căldură de nedescris, și aici le aducem mulțumiri Doamnei Ambasador, Inga Ionesii, și Domnului Consul, Viorel Covalciuc,  pentru că ne-au îndrumat și ajutat în toate. Le suntem recunoscători pentru o asemeni experiență utilă.

Deci, am avut parte de cea mai tare perioadă Erasmus în Estonia. Cu nopțile ei albe fascinante, cu temperaturi din cele mai enervante uneori si instabile (și aici ne referim la faptul că 5 minute ploua, apoi soare, după care iar ploaie și tot așa), cu superbe răsărituri de soare în dimineți friguroase, cu cele mai cochete și elegante ploi, cu toate acestea ne-am îndrăgostit de această minunată țară.

Și în final dorim să încurajăm studenții să aplice pentru programul Erasmus, pentru că înaintea lor se deschide o deosebită perspectivă de a cunoaște lucruri noi, inclusiv oameni minunați!